Quantcast
Channel: FAKOLIT
Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

به ازاى استخراج هر 10 ميليون تن ماده معدنى يک معدنچى جان خود را از دست مى دهد

$
0
0

آخرين آمار منتشر شده از سوى وزارت صنايع و معادن نشان مى‌دهد در سال گذشته به ازاى استخراج هر 10 ميليون تن ماده معدنى يک معدنچى جان خود را از دست داده است. در سال 1386 نزديک به 214 ميليون تن انواع مواد معدنى از سه هزار و 75 معدن فعال کشور استخراج شده که به ازاى اين ميزان استخراج 22 نفر جان خود را از دست داده‌اندمرگ معدنچيان ايرانى در سال گذشته دو دليل عمده داشته است؛ در معادن زغال سنگ کارگران بر اثر انفجار گاز متان يا ريزش در تونل‌ها کشته شده‌اند اما در معادن روباز سقوط از ارتفاع، پرتاب سنگ و ريزش ديواره معادن مرگ معدنچيان را در پى داشته است.

سيستم‌هاى قديمى استخراج، بى‌احتياطى کارگران و نبود نظارت کافى در ايمنى معادن زغال سنگ که عموماً توسط دولت به بهره‌بردارى مى‌رسند باعث شده سالانه تعدادى از معدنچيان جان خود را از دست بدهند. از سوى ديگر در معادن سنگ‌هاى تزيينى که صد درصد توسط بخش خصوصى اداره مى‌شوند به سبب اولويت مسائل اقتصادى به ايمنى، کارگران بيشترى نسبت به معادن زيرزمينى که به مراتب خطرناک‌تر هستند، دچار مرگ شده‌اند.

در سه ماه نخست امسال نيز پنج حادثه منجر به مرگ پيش آمده که اين رخداد در معادن روباز به وقوع پيوسته و انفجارى در معادن زغال‌سنگ رخ نداده است. اين آمار حاکى است در سال 1385 به ازاى هر 9/6 ميليون تن استخراج يک نفر کشته شده که با توجه به استخراج 200 ميليون تنى در اين سال 30 نفر از معدنچيان جان خود را از دست داده‌اند. مقايسه آمار کشته‌شدگان معادن در سال 86 نسبت به سال 85 نشانگر اين موضوع است که آمار مرگ معدنچيان کاهش محسوسى داشته است نسبت توليد به مرگ در معادن کشور طى سال‌هاى 80 تا 84 نيز بيانگر اين است که در سال 1380 به ازاى هر 8/2 ميليون تن، 1381 به ازاى هر 8/3 ميليون تن، 1382 به ازاى هر 0/6 ، 1383 به ازاى هر 3/6 و 1384 به ازاى هر 7/3 ميليون تن استخراج يک معدنچى کشته شده است.

بر اين پايه سال 1384 يکى از پرحادثه‌ترين سال‌ها براى معادن کشور بوده که 43 تن از معدنچيان دچار مرگ در معادن شده‌اند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 20

Latest Images

Trending Articles